Το savoir vivre στα spoilers

Όσοι παρευρεθήκατε σήμερα σε έναν από τους απογευματινούς συρμούς του ηλεκτρικού, πιθανόν να συμμετείχατε σε ένα σουρεάλ σκηνικό. Δεν ήμουν ούτε εγώ προετοιμασμένη για αυτό που επρόκειτο να συμβεί.  Κοιτώντας αφηρημένα από το παράθυρο, δεν μου έκανε και την μεγαλύτερη εντύπωση όταν μια παρέα 20άρηδων κάθισε δίπλα μου συζητώντας για σειρές.

Ντυμένη με τα ρούχα της “δουλειάς” λίγο στόχο έδινα για το ποιόν μου ως λάτρης των αμερικάνικων τηλεοπτικών σειρών, και έτσι η παρέα πολύ πιθανόν να μην κατάλαβε την ζημιά που έκανε όταν αναφέρθηκε στο τελευταίο επεισόδιο του Westworld, που δεν έχω δει ακόμη.

Πριν αντιδράσω, κεφάλια από σχεδόν όλο το βαγόνι γύρισαν όλα μαζί ταυτόχρονα και θυμωμένα λες και ξεπήδησαν από το Inception, κοιτάζοντας την παρέα. Μερικοί μάλιστα ψιθύρισαν αγανακτισμένοι για το σπόιλερ που μόλις είχαν ξεστομίσει. Η παρέα και εγώ αλληλοκοιταχτήκαμε. Δεν περιμέναμε βέβαια, ότι θα έβλεπε τη σειρά, η νοικοκυρά με τις σακούλες του σουπερ μάρκετ. Ούτε η κοπέλα που λίγο πριν φλυαρούσε στο τηλέφωνο για τα καλύτερα μπαρ του κέντρου. Δεν έχω ιδέα τι έγινε μετά καθώς κατέβηκα στην επόμενη στάση. Μπορεί η παρέα να γιουχαρίστηκε μέχρι και από τον επαίτη που πουλούσε δυο στυλό μισό ευρώ, αλλά ένα HBO θα το έβλεπε.

Ας συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα. Δεν κάνεις σπόιλ χωρίς προειδοποίηση. Φτάνει σχεδόν στα ίδια όρια αγένειας με το να σκουντάς “κατά λάθος” αγνώστους και προκαλεί τον ίδιο εκνευρισμό. Και ποτέ μα ποτέ δεν κάνεις το σπόιλ, τουλάχιστον στα πρώτα εικοσιτετράωρα της προβολής του. Τυγχάνει να μην έχω δει ούτε το Braveheart, αλλά σε τελική ανάλυση φταίξιμο δικό μου που δεν έχω δει τη σκηνή που πεθαίνει ο William Wallace στο τέλος. Δώστε χρόνο στο σπόιλ. Όσο πιο αργά αποκαλύψετε την σκέψη σας, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να σας συμμεριστούν και να συμφωνήσουν και άλλοι μαζί σας… Αλλά ξέχασα, θέλεις και λίγο και να δειχτείς…

Ίσως αυτό να είναι και το πιο εριστικό. Θέλεις πρώτος να σχολιάσεις, έστω και αν το είδες χτες το βράδυ σε ταυτόχρονη προβολή με την Αμερική μεν, αλλά μισοκοιμισμένος δε. Πολύ πιθανόν η άποψη σου να είναι λίγο υποκειμενική και επηρεασμένη από τις συνθήκες. Και ενώ δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο,  χρησιμοποιείς και τα social media, για να γίνει μαζική η συνήθεια του σπόιλ…

Κανονίστε γιατί σε λίγο καιρό βγαίνει ο νέος κύκλος Game Of Thrones.

Διαβάστε ακόμα:

gif-02

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s