Αξίζει να δείτε το Chilling Adventures of Sabrina;

Το Chilling Adventures of Sabrina είναι η νέα σειρά του Netflix (από τον δημιουργό του Riverdale) που βασίζεται στα ομώνυμα comics που κυκλοφόρησαν το 2014. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά αυτών των comics είναι μια… πολύ πιο σκοτεινή και βίαιη εκδοχή από τα χαριτωμένα και χρωματιστά εκείνα τεύχη που κυκλοφόρησαν το 1969 με την ονομασία Sabrina: The Teenage Witch (a.k.a. Sabrina: The Cute Little Witch).

Η Σαμπρίνα Σπέλλμαν είναι μια δεκαεξάχρονη έφηβη η οποία είναι μισή μάγισσα από την πλευρά του πατέρα της και μισή θνητή από την πλευρά της μητέρας της. Το πρώτο επεισόδιο λοιπόν μας βρίσκει πάνω στην ημέρα των γενεθλίων της όπου η ίδια καλείτε να πάρει μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση: να δώσει την ψυχή της στον σατανά και να μπει στην σέκτα των μαγισσών αποκτώντας εκπληκτικές δυνάμεις ή να παραμείνει μια απλή μαθήτρια με απλές ικανότητες έχοντας όμως τους φίλους της. Η απόφασή της αυτή θα διαμορφώσει όλη της την ζωή… όπως και τα επόμενα εννιά επεισόδια.

Η απόπειρα του Netflix δεν θυμίζει σε τίποτα τις δυο sitcom σειρές που έχουν προηγηθεί το 1996 ή το 1977, καθώς – όπως τα κόμικς – είναι πολύ πιο σκοτεινή, πολύ πιο δραματική και σίγουρα καθόλου χαριτωμένη ή πολύχρωμη.

landscape-1534176468-cas-102-unit-00689r3
Η Σαμπρίνα (Kiernan Shipka) και ο Πατήρ (;) Blackwood (Richard Coyle)

Αρχικά η σειρά δεν είναι μια από εκείνες του σωρού που βλέπουμε συχνά στη μικρή οθόνη, όπου μια έφηβη κοπέλα ή ένα αγόρι με ιδιαιτερότητες προσπαθεί να ισορροπήσει την ασυνήθιστη ζωή της/του ανάμεσα στην καθημερινότητα του σχολείου και σε εκείνη που κρύβει από τους φίλους της/του… ok, βασικά αυτό συμβαίνει, αλλά όχι σε όλη τη διάρκεια της σειράς. Η συχνότητα αυτού του “φαινομένου” δεν είναι τόσο συχνή όσο συνήθως.
Το μεγαλύτερο μέρος του Chilling Adventures of Sabrina, έχει να κάνει με την ίδια να προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων γύρω της, χρησιμοποιώντας τις ικανότητές τις, άλλοτε για καλό και άλλοτε για κακό.

Δυστυχώς όμως η σειρά δεν καταφέρνει να αρπάξει την προσοχή μας καθ’ όπως επιθυμούσε ή ήλπιζε, και αυτό δεν συμβαίνει γιατί πολύ απλά το μεγαλύτερο μέρος από τα δέκα επεισόδιά του είναι βαρετό. Οι χαρακτήρες δεν καταφέρνουν να σε κάνουν να νοιαστείς πραγματικά γι’ αυτούς και πολλές φορές απλά αδιαφορείς για το τι γίνεται στην οθόνη σου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το Chilling Adventures of Sabrina είναι από εκείνες τις σειρές, που ενώ την έχεις βάλει να παίζει, ταυτόχρονα χαζεύεις στο Facebook ή στο Instagram και το γυρνάς πού και πού για να δεις τι παίζει τώρα που άκουσες κραυγές και κρεσέντο μουσικής.
Δεν είναι ότι είναι κακή σειρά, απλά δεν είναι τόσο δυνατή για να σε κρατήσει προσηλωμένο. Και αυτό έγκειται στο ότι δεν είναι ούτε (κατά διάνοια) τρομακτική ούτε επίσης έξυπνη. Πέραν κάνα δύο set pieces που κτίζουν ένα κάποιο ενδιαφέρον, το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από cringy στιγμές που προσπαθούν (ανεπιτυχώς) να σε κάνουν να αηδιάσεις ή να ανατριχιάσεις.

sabrina

Σε γενικές γραμμές, το Chilling Adventures of Sabrina είναι μια σειρά που (αν δεν είχε αυτό το gore) θα μπορούσε άνετα να παιχτεί στο CW, διότι δεν είναι κάτι περισσότερο από μια εφηβική σειρά με απλές ερμηνείες και πλοκή που μόνο στα δύο τελευταία επεισόδια καταφέρνει να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον.

Αν σας αρέσει η νοοτροπία των σειρών όπως το Riverdale το Buffy: The Vampire Slayer ή το Angel τότε ίσως και να το λατρέψετε ή να παραβλέψετε κάποια πράγματα, αλλιώς δεν νομίζω, αν και αυτό είναι υποκειμενικό· όπως όλα γενικά!

 

Διαβάστε ακόμα:

 

gif03

One thought on “Αξίζει να δείτε το Chilling Adventures of Sabrina;

Leave a comment