Mysterio: Ο ταχυδακτυλουργός που τα έβαλε με Spider-Man και Daredevil

Ο Mysterio αποτελεί ένα από τους πιο ενδιαφέρον κακούς που αντιμετώπισε ο Spiderman, και σήμερα στο Geek Cultura θα σας αναφέρουμε λίγα λόγια για την ιστορία του. Κατά την διάρκεια των χρόνων υπήρξαν αρκετές διαφορετικές ιστορίες για τον Mysterio, σε αρκετά storylines που κυκλοφόρησαν από την Marvel. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την πιο βασική ιστορία, η οποία ήταν και η πρώτη που κυκλοφόρησε.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στο 13ο τεύχος του Amazing Spider-Man που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1964. Το πραγματικό όνομα του είναι Quentin Beck και πρόκειται για αρκετά ικανό άτομο στην δημιουργία οπτικών εφέ και ταχυδακτυλουργικών κόλπων όπου χρησιμοποιούσε με άνεση ολογράμματα, ενώ επίσης υπήρξε και υπνωτιστής.

spider_man_vs_mysterio_by_robertmacquarrie1-d89axev

Ο Quentin ήταν ένας εκ των κορυφαίων δημιουργών ειδικών εφέ, ο οποίος ήταν διψασμένος για δόξα, κάτι που τον οδήγησε στο τέλος να γίνει ο κακοποιός που έγινε γνωστός με το όνομα Mysterio. Για να αντιμετωπίσει τον Spider-Man χρησιμοποίησε ψευδαισθήσεις, καταφέρνοντας να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς εχθρούς του!

Αρκετές ήταν οι φορές που αντιμετώπισε τον Spider-Man, είτε μόνος του είτε ως μέλος των Sinister Six. Ο αραχνάνθρωπος δεν ήταν όμως ο μοναδικός ήρωας που τον είχε αντιμετωπίσει αφού ο Mysterio τα έβαλε και με τον Daredevil, οδηγώντας τον ένα βήμα πριν την τρέλα!

Τότε ήταν που ένας άλλος ήρωας της Marcel, o Dr. Strange επενέβηκε και αφαίρεσε με μαγικό τρόπο το ναρκωτικό που είχε τοποθετήσει μέσα στον Daredevil o Mysterio, με αποτέλεσμα να τον σώσει. Τότε ο Daredevil έσπασε με μίσος το κράνος του Mysterio αποκαλύπτοντας την ταυτότητα του. Στην συνέχεια ο Quentin Beck αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι.

Νέος Mysterio έγινε ο Daniel Berkhart, ο οποίος αποτελούσε παλιό μαθητή του Quentin Beck. To ίδιο διάστημα ο Francis Klum (ο οποίος ήταν μεταλλαγμένος) πήρε ειδικό εξοπλισμό από τον Kingpin και ανάλαβε τον ίδιο ρόλο.

Διαβάστε ακόμα:

gif01

14 thoughts on “Mysterio: Ο ταχυδακτυλουργός που τα έβαλε με Spider-Man και Daredevil

Leave a comment