Ενοχλητικοί χαρακτήρες του Star Wars

Ο κόσμος του Star Wars περιλαμβάνει πολλούς χαρακτήρες προορισμένους να κάνουν ηρωικές πράξεις, διαλόγους που κορυφώνουν την ένταση, επικές σκηνές μάχης, μπόλικα φωτόσπαθα, μια ιστορία επανάστασης και άλλα πολλά, που έχουν μετατρέψει τις ταινίες της σειράς σε ευαγγέλια για τους fans. Είναι όμως όλοι οι χαρακτήρες αγγελικά (ή μάλλον GeorgeLucικά) πλασμένοι; Η ομιλία του αγαπημένου Chewbacca που κάνει τα ελληνικά του Μπάγεβιτς να μοιάζουν με γλώσσα ρήτορα, οι κοτσίδες Padawan που θυμίζουν κακό χίπστερ και  το καγκούρικο διπλό φωτόσπαθο που προσπάθησε να κάνει μόδα ο Darth Maul είναι πταίσματα. Υπάρχουν χαρακτήρες που είναι πραγματικά ενοχλητικοί και αν έλειπαν από τον κόσμο του Star Wars, οι μισοί δεν θα το καταλάβαιναν καν και οι άλλοι μισοί θα πανηγύριζαν ευτυχισμένοι. Ας μεταφερθούμε λοιπόν σε ένα Γαλαξία πολύ πολύ μακριά και ας δούμε τους  χαρακτήρες που μας σπάνε τα νεύρα ή δεν έχουν λόγο ύπαρξης στις ταινίες των Star Wars.

The Ewoks

Το να μιλάμε σοβαρά για τα Ewoks είναι σαν να δεχόμαστε επίθεση από τα κουνέλια δολοφόνους των Monty Python, από το “Monty Python and the Holy Grail”. Η πριγκίπισσα Leia συναντάει ένα κινούμενο teddy bear, το οποίο αφού την απειλεί, αμέσως μετά ζητάει τη βοήθεια της για να διασχίσει το δάσος, στο οποίο ζει όλη του τη ζωή. Αν είσαι πάνω από 7 ετών, τα συγκεκριμένα πλάσματα σου φαίνονται ενοχλητικά και σου θυμίζουν ιστορία κυνηγών που καθώς έπιαναν 3 αγριογούρουνα σκότωσαν 2 αρκούδες με τα γυμνά τους πόδια (γιατί με τα χέρια ψάρευαν πχ). Τα μικροσκοπικά αρκουδάκια με τις αδέξιες κινήσεις κατάφεραν με μόνο όπλα ξύλα και αντιμετώπισαν τον πιο καλά εκπαιδευμένο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό της Αυτοκρατορίας, ο οποίος αποτελούσε φόβητρο για όλο τον Γαλαξία. Και όλα αυτά, σε έναν κόσμο που διαστημικοί «μάγοι» μετακινούν πράγματα με το μυαλό τους. Γλώσσα, ομιλία, κινήσεις, όλα οδηγούν στο να τα αντιπαθήσεις. Όταν βέβαια μαθαίνεις ότι o George Lucas σχεδίαζε αρχικά να τελειώνει το “Return of the Jedi” στο Kashyyk, με το στρατό του Wookie να κερδίζει αυτόν του Vader, το αίσθημα αυτό μεγαλώνει πολύ. Τα Εwoks ενοχλούσαν τόσο πολύ τον Gary Kurtz, παραγωγό του George Lucas και δεξί του χέρι, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει, ενοχλημένος από αυτά. Ιδανικά μόνο για την δημιουργία και πώληση teddy bear που θα έχουν βασιστεί σε αυτά τα teddy bear, κάτι σαν inception με αρκουδάκια δηλαδή.

Nute Gunray

Ο επικεφαλής του Trade Federation είναι βαρετός, δειλός και τόσο προφανώς και εμφανώς διπρόσωπος που κάνει οποιονδήποτε χαρακτήρα τον εμπιστεύεται να μοιάζει ηλίθιος ή στην καλύτερη περίπτωση ύποπτος κι αυτός. Ως επιχειρηματίας είναι χαρισματικός και ξέρει να χειραγωγεί, αλλά στο πολιτικό κομμάτι είναι πιο αδιάφορος κι από την Κυριακή του Πάσχα σε vegan. Παρά την υποτιθέμενη ανεξαρτησία που υποτίθεται υπηρετεί, είναι τόσο εξόφθαλμα «πουλημένος» και μαριονέτα των Dooku και Palpatine που ο θεατής από την πρώτη στιγμή τον μισεί. Θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τελείως την ύπαρξη του, αλλά τουλάχιστον μας προσφέρει κάποιες στιγμές χαράς με το κλαψιάρικο τέλος του στα χέρια του Darth Vader.

Fode & Beed

Ίσως δεν αρκούσε ότι η σκηνή με τον αγώνα των pods στο “Phantom Menace” ήταν αρκετά βαρετή από μόνη της, ο George Lucas επέλεξε να της προσθέσει και σχολιασμό από το δικέφαλο, όχι του Βορρά, αλλά του διαστήματος. Ενώ σαν σκέψη ήταν καλή και μάλιστα με πραγματικούς ηθοποιούς, όπως το σκεφτόταν αρχικά ίσως ήταν καλύτερη, όμως το αποτέλεσμα βγήκε κακό. Σε μια μικρότερη δόση μπορεί να έβγαζε γέλιο και να ήταν διασκεδαστικό, αλλά η διάρκεια της σκηνής, το κάνει εκνευριστικό σαν κάποιον που συνεχίζει το ένα αστείο σε πολλές παραλλαγές. Σχεδόν 3 λεπτά με ανούσιο σχολιασμό συμβάντων που δεν χρειάζονται σχολιασμό, παρουσίαση χαρακτήρων που δεν ξέρουμε και δεν θα ξαναδούμε, αστείων εσωτερικής κατανάλωσης και βαρεμάρας γενικής κατανάλωσης. Θυμάσαι όλες εκείνες τις περιπτώσεις που έχεις γίνει ρεζίλι γιατί έχασες κάποιο στοίχημα με τους κολλητούς σου και καταλήγεις να κάνεις κάτι αρκετά ντροπιαστικό δημοσίως; Ίσως ο Fodesinbeed Annodue, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, να είναι το χαμένο στοίχημα του George Lucas κάποιο μεθυσμένο βράδυ με τους κολλητούς του.

Jar Jar Binks

Ο Jar Jar Binks δεν θα μπορούσε να έλειπε από ένα αφιέρωμα με τους πιο εκνευριστικούς και άχρηστους χαρακτήρες του Star Wars. Η παρουσία του εδώ ήταν πιο αναμενόμενη κι από την παρουσία γιαγιάς στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Αδέξιος, ενοχλητικός, με ακόμα πιο ενοχλητικό τρόπο ομιλίας, σπανίως αστείος και υπεύθυνος κατά το ήμισυ για το κακό όνομα των Gungan, γίνεται ακόμα πιο εκνευριστικός αν σκεφτείς ότι αυτός ευθύνεται για την εξουσία του Palpatine. Παρών σε όλες τις αρνητικές λίστες του Star Wars, είτε αφορούν τους πιο μισητούς χαρακτήρες είτε τους πιο εκνευριστικούς. O George Lucas πάντα φρόντιζε να υπάρχει ένας αδέξιος και αστείος χαρακτήρας στις ταινίες, ώστε να χαλαρώνει το κοινό από την ένταση, να προσφέρει γέλιο και να προσελκύει το νεαρότερο κοινό. Ο C-3PO, ο Chewbacca ήταν τέτοια παραδείγματα, τα οποία όμως επιτέλεσαν στο απόλυτο τον σκοπό τους και έμειναν στην ιστορία και στις καρδιές των οπαδών. Ο Jar Jar Binks είναι το ακριβώς αντίθετο. Το χειρότερο είναι ότι όσοι (κυρίως παιδιά) ξεκινήσουν να βλέπουν τις ταινίες με τη «σωστή» σειρά και όχι έχοντας δει τις τρεις αρχικές (και εμβληματικές), ίσως δεν θα τον μισήσουν τόσο πολύ.

Boss Nass

Με τον Jar Jar Binks να έχει ανοίξει διάπλατα το δρόμο στη δυσφήμιση της φυλής των Gungans, η ολοκλήρωση της δυσφήμισης ήταν πολύ εύκολη. Πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς κόπο και χρήμα; Εύκολα, απλώς χρησιμοποιείς τον Rugor “Boss” Nass. Δεν θ έλεγες ότι δημιουργήθηκε με τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά: Είναι διαφορετικός εμφανισιακά από τους υπόλοιπους της φυλής του (με αρκετή κοιλιά σε σχέση με τους υπόλοιπους), κάνει ενοχλητικούς ήχους και κινήσεις με το στόμα και τα μάγουλα του και κερνάει μισό λίτρο σάλιο τον κάθε συνομιλητή του, σαν τον Duffy Duck σε προσπάθεια να πει γλωσσοδέτη.  Σίγουρα οι παραξενιές και τα μικρά τικ κάθε χαρακτήρα τον κάνουν συμπαθητικό, εύκολο στο να ταυτιστείς μαζί του και να συμπάσχεις και βοηθάει στο να τον θυμάσαι. Εδώ μιλάμε όμως για ένα συνεχές και ενοχλητικό πλατάγιασμα χειλιών και όλων των μυών του (σχεδόν γουρονοκέφαλου) προσώπου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά με τα οποία τον προίκισε όχι η μητέρα Φύση, αλλά ο υπολογιστής του George Lucas, ο Boss Nass αρνείται να κάνει δεκτό το αίτημα των Jedi. Μια κίνηση που τον ανέβασε ακόμα υψηλότερα στις θέσεις των ενοχλητικών και γκρέμισε την όποια υπόληψη είχε μείνει για τον λαό του, στα βάθη των ωκεανών που κατοικούν.

Watto

Η παράγραφος θα μπορούσε να τελείωνε με την εξής μία λέξη: δουλέμπορος. Αυτό και μόνο κάνει το «εκνευριστικός» να μοιάζει απλώς σπλαχνικό και κάτι θετικό. Ιδιοκτήτης παλιατζίδικου και  δουλέμπορος, που δεν διστάζει να στοιχηματίσει το εμπόρευμά του (τους σκλάβους, όχι τις παλιατζούρες). Πετάει διαρκώς τριγύρω με τα λεπτά φτερά του που οριακά σηκώνουν το βάρος του, είναι τεμπέλης, υπερόπτης και με IQ χαμηλό σαν τη δημοφιλία του. Είναι τόσο ενοχλητικός και αδύναμος συγχρόνως, που είναι απορίας άξιο που δεν βρέθηκε ένας σκλάβος (ή έστω fan του Star Wars) να τον σκοτώσει.

Jabba The Hut και οι γύρω του

Ναι, ο Jabba the Hut είναι υπεύθυνος για τη σκηνή με τη Πριγκίπισσα Leia ως σκλάβα (και για άλλα τόσα όνειρα εφήβων και μεγαλύτερων), αλλά αυτό δεν αρκεί για να τον σώσει από το πάνθεον με τους ενοχλητικούς χαρακτήρες. Ο Jabba Desilijic Tiure, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι ένας μάλλον ηλικιωμένος (600 χρονών) διαγαλαξιακός μαφιόζος/πειρατής με πλοκάμια που φτάνουν στην πολιτική και στον υπόκοσμο. Γλιτσερός, αηδιαστικός, με τη λέξη «παχύσαρκος» σχεδόν να τον αδυνατίζει, ο οποίος μοιάζει με (και συμπεριφέρεται ως) έναν τεράστιο γυμνοσάλιαγκα.  Αφού επικήρυξε τον Han Solo, αιχμαλώτισε και παρενόχλησε (εεεε ας μείνουμε σ’ αυτό) την Leia και φρόντισε να μας αηδιάσει με κάθε ήχο, κίνηση και φαγητό που μπορούσε, σκοτώθηκε χωρίς να χυθεί δάκρυ από κανέναν. Και σε περίπτωση που δεν αρκούσε από μόνος του ο χαρακτήρας του Jabba the Hutt, ο George Lucas φρόντισε να απλωθεί η σιχαμένη γλίτσα του και στους γύρω του. Από την ορχήστρα (The Max Rebo Band) μέχρι το μαϊμουδοσαυρέ «κατοικίδιο» του, τον Selacious B. Crumb, όλα μοιάζουν αηδιαστικά, χωρίς νόημα αλλά με πολλή γλίτσα. Δεν νομίζω ότι θα έλειπαν σε κανέναν αυτοί οι χαρακτήρες, ειδικά οι παρατρεχάμενοι του Jabba. Ειδικά στην περίπτωση του Selacious, μιλάμε για έναν μικροσκοπικό τύπο, διασταύρωση αρουραίου με gremlin, που κάθεται στο (ευρύχωρο είναι η αλήθεια) στομάχι του Jabba, γελώντας εκνευριστικά, κάνοντας από τον γελωτοποιό μέχρι τίποτα και κυρίως έχοντας ένα αρχικό ως μεσαίο όνομα, το οποίο θεωρώ χειρότερο από τα προαναφερθέντα. Ο Selacious είναι υποχρεωμένος να κάνει τον Jabba να γελάει, αλλιώς θα καταλήξει στο στομάχι του, κάνοντας τον να μοιάζει στα μάτια μας με μίζερο μπάκουρο που προσπαθεί με γλοιώδη (μη) αστεία να κάνει κοπέλες της παρέας να γελάσουν. Σύσσωμη η ορχήστρα μοιάζει παράταιρη και περίεργη. Πώς να μη συμβαίνει αυτό, άλλωστε, όταν περιλαμβάνει τον Max Rebo, έναν ελεφαντόμορφο τύπο που παίζει πλήκτρα. Όχι κάποιο πνευστό, αλλά πλήκτρα.

Διαβάστε ακόμα:

gif-02

Advertisements

Τα Social Media του Geek Cultura

About Κωστής Γωγιός (The Tall Troll) (56 Articles)
Tall Troll: Σίγουρα tall, ενδεχομένως troll και γεννημένος σε μια εποχή που το internet δεν υπήρχε στο σπίτι, αλλά μόνο σε cafe και τα games χωρούσαν σε 8 δισκέτες το καθένα. Πολλές σειρές, video games, ακραία μουσική, ακραίο χιούμορ, αλλά όχι ακραίες αντιλήψεις. Λάτρης του τρόμου σε κάθε του μορφή (λογοτεχνία, games κλπ), εκτός από όταν εμπεριέχεται στη φράση "θέλω να μιλήσουμε", από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Αγαπημένη μου συνήθεια η παρατήρηση του ανθρώπινου είδους σε κάθε του αμήχανη στιγμή, όπως τα πρώτα ραντεβού, οι εργασιακοί χώροι, οι εμμονές του, τα κολλήματα του στα video games, η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους και άλλα τέτοια άσχημα.

47 Trackbacks / Pingbacks

 1. Τηλεοπτικές Σειρές: Ποιες κόπηκαν και ποιες συνεχίζουν – Geek Cultura
 2. Cyclops: Ο υπαρχηγός των X-MEN – Geek Cultura
 3. Το ολοκληρωμένο τρέιλερ της νέας τηλεοπτικής σειράς των Χ-ΜΕΝ μόλις έφθασε! – Geek Cultura
 4. O Samurai Jack επέστρεψε για να κλείσει όπως του αξίζει το μαγικό του ταξίδι – Geek Cultura
 5. Οι πιο αναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού – Geek Cultura
 6. Το gadget που θα αλλάξει την ζωή του κάθε ποδηλάτη! – Geek Cultura
 7. Η σειρά “Penny Dreadful” συνεχίζεται σε μορφή κόμικς – Geek Cultura
 8. Αποσύρεται από την υποκριτική ο Daniel Day Lewis – Geek Cultura
 9. Τα καλύτερα Geek tattoos – Geek Cultura
 10. Δωρεάν στο κινητό σας τα κλασικά παιχνίδια της Sega – Geek Cultura
 11. Συμβουλές ζωής μέσα από το Fight Club – Geek Cultura
 12. Το Geek Cultura παίρνει νέα μορφή – Geek Cultura
 13. Το Athens Open Air Festival δίνει άλλο χρώμα στην Αθήνα – Geek Cultura
 14. “Να είσαι ψύχραιμος και πάντα να κρατάς την πετσέτα σου” – Geek Cultura
 15. Σπαστικά πράγματα που θα πρέπει να αποφεύγεις στο Facebook – Geek Cultura
 16. Ένα πολύ διαφορετικό πληκτρολόγιο – Geek Cultura
 17. Πως είναι σήμερα -20 χρόνια μετά- οι πρώτοι Power Rangers (photos) – Geek Cultura
 18. Τα χειρότερα CGΙ όλων των εποχών! – Geek Cultura
 19. Κορυφαίες ταινίες με βρικόλακες που θα σε συνεπάρουν – Geek Cultura
 20. Ίσως το κορυφαίο αστυνομικό μυθιστόρημα όλων των εποχών – Geek Cultura
 21. Σας προτείνουμε τις καλύτερες geek καλοκαιρινές δραστηριότητες – Geek Cultura
 22. Ταινιάρες που έφτασαν κοντά να γυριστούν, όμως δεν έγιναν ποτέ! – Geek Cultura
 23. Ο 12ος Doctor: Μια κριτική της εποχής Capaldi στο Dr. Who (2014 – 2017) – Geek Cultura
 24. Το κορυφαίο ποτό από τον κόσμο της Sailor Moon! – Geek Cultura
 25. Οι καλύτεροι βραβευμένοι Cosplayers για το 2017 – Geek Cultura
 26. Ο νικητής του διαγωνισμού για το Mystery Box από το Cyprus Comic Con – Geek Cultura
 27. Οι καλύτερες ταινίες action όλων των εποχών – Geek Cultura
 28. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το πρώτο τεύχος του Μπλε Κομήτη! – Geek Cultura
 29. Ο νικητής του Μπλε Κομήτη – Geek Cultura
 30. Διαγωνισμός για το πρώτο τεύχος του Μπλε Κομήτη! (ΕΛΗΞΕ) – Geek Cultura
 31. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα PS4 μαζί με το FIFA 18 – Geek Cultura
 32. Για σένα Admiral Adama – Geek Cultura
 33. Ημέρα των Νεκρών 2017 – Geek Cultura
 34. The Deuce : «Γλυκόπικρη η γεύση» – Geek Cultura
 35. Star Trek: Discovery – Haters gonna Hate – Geek Cultura
 36. HD DVD vs Blu-ray: Ο τελευταίος πόλεμος του φυσικού μέσου… – Geek Cultura
 37. Ο νικητής του PS4 μαζί με το FIFA 18 – Geek Cultura
 38. Rick and Morty – Geek Cultura
 39. Οι χειρότερες ταινίες του 2017 στο box office – Geek Cultura
 40. Mysterium: Το επιτραπέζιο που λατρέψαμε – Geek Cultura
 41. ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το εξαιρετικό επιτραπέζιο παιχνίδι “Mysterium” – Geek Cultura
 42. Φαλακρός Γκουρού: «Μέρα με την μέρα πιο μεγάλο το Pro Wrestling στην Ελλάδα» (Συνέντευξη) – Geek Cultura
 43. Αρινέλα Κότσικο: Μία ταλαντούχα ελληνίδα comic book artist (Συνέντευξη) – Geek Cultura
 44. Αρινέλα Κοτσίκο: Μία ταλαντούχα comic book artist (Συνέντευξη) – Geek Cultura
 45. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα PS4 μαζί με το FIFA 18 (έληξε) – Geek Cultura
 46. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το μυθιστόρημα «Ecstasy» – Geek Cultura
 47. Ας γνωρίσουμε την Έλενα Γώγου και το Bloodfest: Bad Blood – Geek Cultura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: