Εμπρός καλό μου παλτό

Με την ευκαιρία της νέας σειράς inspector Gadget (2015) την οποία απολαύσαμε στα αγγλικά το 2017 (προβλήθηκε στα Γαλλικά το 2015 που βγήκε και το 2017 μεταφράστηκε στα Αγγλικά) και φυσικά τα 35α γενέθλια του γνωστού μας ατζαμή επιθεωρητή Σαΐνη, θα σας μιλήσουμε για αυτόν ώστε να τον μάθετε καλύτερα.

3905

Ο Σαΐνης ήταν το πρώτο Γάλλο – Αμερικανικό – Καναδικό Cartoon που δημιουργήθηκε από την Γαλλική DIC entertainment (προσφάτως αγορασμένη από την Καναδική DHX μετά από πολλές συγχωνεύσεις) και διηγείται τις περιπέτειες ενός βιονικού αστυνομικού που κάποιος μπορεί να τον χαρακτηρίσει ως τον ανθρώπινο ελβετικό σουγιά, καθώς με την μαγική πρόταση «Εμπρός καλό μου…» αμέσως εμφανίζεται αν και όχι πετυχημένα τις περισσότερες φορές το εξάρτημα που έχει επικαλεστεί (π.χ. εμπρός καλά μου πατίνια, ελικόπτερο κλπ). Ο Αστυνόμος Σαΐνης αναλαμβάνει αποστολές από τον αρχηγό Κουΐμπι, ο οποίος εμφανίζεται συνήθως μέσα σε διάφορα αντικείμενα ή και μεταμφιεσμένος σε ζώα ή αντικείμενα και παραδίδει ένα μήνυμα στον Σαΐνη που του αναλύει την αποστολή του και τι πρέπει να κάνει για να λύσει την υπόθεση. Μόλις διαβάσει το μήνυμα , μετά από 5 δευτερόλεπτα το μήνυμα αυτοκαταστρέφεται (σας θυμίζει κάτι σε επικίνδυνες αποστολές…).

inspecteur-gadget-serie-tv-d-a-1983-05-g

Ο Σαΐνης είναι ντυμένος σαν τον επιθεωρητή Κλουζώ (από τις ταινίες του Ροζ πάνθηρα όπου και εμπνεύστηκε) και μπορούμε να πούμε ότι έχει και την τύχη του όσον αφορά τις καταστάσεις που μπλέκει  και πάντα καταφέρνει να ξεπεράσει (εμπνευσμένος από το Get Smart των 70’s). Φυσικά ο αρχηγός Κουΐμπι γνωρίζοντας το ότι ο Σαΐνης δεν μπορεί μόνος του να τα καταφέρει, έχει επιστρατεύσει μυστικά την ανιψιά του Πένυ (το μυαλό της υπόθεσης) και τον πολυμήχανο σκύλο τους τον Μπρέιν για να τον βοηθάνε στην επίλυση των υποθέσεων και πάνω από όλα να τον κρατάνε ζωντανό.

Όπως κάθε ήρωας της εποχής (80’s) που σέβεται τον εαυτό του έτσι και ο Σαΐνης έχει τον ορκισμένο εχθρό του Dr Claw (δεν έχουμε δει ποτέ τίποτε πέρα από το δεξί του χέρι αλλά έχουμε φροντίσει για εσάς στο τέλος του άρθρου) αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης MAD με το σατανικό του κατοικίδιο τον κακό  γάτο. Ο Dr Claw κάθε φορά προσπαθεί να προκαλέσει χάος και να κατακτήσει τον κόσμο με διάφορα κόλπα (κάτι σε Pinky & The brain) τα οποία φυσικά πάντα αποτυγχάνουν χάρη στον Σαΐνη και την παρέα του (κυρίως την Πένυ).

Doctor_Claw

Ο Αστυνόμος Σαΐνης (στην Ελληνική), προβλήθηκε την δεκαετία του 80’ στην Ελληνική τηλεόραση (και την παγκόσμια) από την ΕΡΤ1 με πολλούς διάσημους να δίνουν την φωνή τους (ο Τάσος Κωστής δίνει την φωνή του στον αστυνόμο Σαΐνη) και κράτησε για έξι χρόνια (1983 – 1986 και 1991 – 1992). Δημιουργηθήκανε δυο ταινίες (1999 και 2009) όχι πολύ επιτυχημένες θα λέγαμε αλλά συνετέλεσαν στην συνέχιση του Franchise. Το 1995 δημιουργήθηκε ένα Spin off όπου και προσπάθησαν να δώσουνε ένα origin στον αστυνόμο Σαΐνη και πλέον το 2015 δημιουργήθηκε το καινούργιο cgi animated series του αστυνόμου Σαΐνη που στην ουσία συνεχίζει από εκεί που μείναμε στο cartoon του 1983 και μάλιστα με νέους χαρακτήρες που σίγουρα προσθέτουν σημαντικά στην σειρά και στην συνέχιση του franchise.

Εμείς απλά θα σας πούμε δείτε το και για τους παλιούς «Εμπρός καλό μου ελικόπτερο»

Inspector-Gadget

Και όπως σας υποσχεθήκαμε η φιγούρα του Dr Claw που κυκλοφόρησε το 1992 και για να τον δεις έπρεπε να αγοράσεις την φιγούρα καθώς δεν φαινόταν το πρόσωπο από την συσκευασία…. Αλλά δόξα το Θεό υπάρχει το Internet…..

CD23y9WVIAAc4hX

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s