Μερικές από τις κορυφαίες συμμαχίες του Spider-Man

Ο Spider-Man δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο διάσημους ήρωες της Marvel, αν όχι ο πιο διάσημος από όλους. Το Geek Cultura συνεχίζει τα αφιερώματα προς τον αγαπημένο ήρωα, και σήμερα θα σας μιλήσουμε για τις κορυφαίες συνεργασίες του. Πριν μπούμε όμως στα… βαθιά, θα μιλήσουμε λίγο για τον χαρακτήρα του Spider-Man, και θα καταλάβετε στην πορεία γιατί. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας πολύ προβληματικός σαν χαρακτήρας.

Νέος Διαγωνισμός με υπέροχα δώρα Spider-Man! Πατήστε εδώ για περισσότερα

Όταν είναι Πήτερ Πάρκερ, βλέπουμε έναν άνθρωπο με κόμπλεξ κατωτερότητας, αντικοινωνικό, με τάσεις ενοχής και σίγουρα κάπως νευρωτικό, με πρόβλημα ακόμα και στην ερωτική ζωή του. Επίσης βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν είναι σίγουρος για τις αποφάσεις που παίρνει αφού συνήθως τις σκέφτεται ξανά και ξανά.

Από την άλλη πλευρά σαν Σπάιντερμαν βλέπουμε έναν άνθρωπο που σκέφτεται προσεκτικά την κάθε κίνησή του, είναι σίγουρος για την επόμενη πράξη του, δυναμικός, πιο σίγουρος και θαρραλέος ακόμα και στην προσωπική του ζωή. Όμως, παραμένουν τα θέματα κοινωνικής επαφής και αυτό το βλέπουμε λόγω του υπερβολικού αριθμού αστείων που κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια ενός τεύχους, ακριβώς για να γίνει αποδεκτός από τους γύρω συμμάχους του και εκνευριστικός στους αντιπάλους του (κι η αντιπάθεια μην ξεχνάμε ότι είναι συναίσθημα).

Γνωρίζοντας τα παραπάνω, καταλαβαίνετε κι εσείς ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν είναι εύκολο να κάνεις «χωριό» μαζί του. Όμως έρχονται να μας διαψεύσουν τα γεγονότα ή αλλιώς το χαρτί, αφού κατά καιρούς έχουμε δει πολύ ενδιαφέροντα team ups και μάλιστα του τύπου που έχουν επηρεάσει ακόμα και πολέμους στον κόσμο της Marvel (όπως είδαμε στο Civil War της Marvel 2006 με 2007).

Αλλά ας προχωρήσουμε στο δια ταύτα….

spider-man-dr-strange

1) Spiderman & Doctor Strange: The way to dusty death

Το team up αυτό, κυκλοφόρησε σε τομάκι το 2002 από την Marvel σε σενάριο Roy Thomas & Gerry Conway και σχέδιο Michael Bair, Mark Beachum και Mark Texeira.

Το στόρι ξεκινάει όταν είναι η επέτειος του θανάτου του Θείου Μπέν και καθώς κατευθύνεται μέσα από την πόλη της Νέας Υόρκης στο νεκροταφείο, βλέπει την Μελίντα Μόρισον (γνωστή από το κόμικς του Dr Strange), να πηδάει από μια γέφυρα (απόπειρα αυτοκτονίας). Ο Σπάιντερμαν σπεύδει και σώζει την Μελίντα. Η ίδια όχι μόνο δεν εκτιμάει την διάσωση του Σπάιντερμαν αλλά αποπειράται να αυτοκτονήσει πάλι, πέφτοντας μπροστά σε ένα διερχόμενο φορτηγό. Ο Σπάιντερμαν αυτή τη φορά είναι απασχολημένος όμως, καθώς αντιμετωπίζει τους δαίμονες που κυνηγούν την Μελίντα.

Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ο Strange, σώζει την Μελίντα, βοηθάει τον Σπάιντερμαν να πολεμήσει τους δαίμονες και μεταφέρονται όλοι μαζί στο σπίτι του Strange. Εκεί ο Strange λέει στον Σπάιντερμαν την ιστορία της Μελίντα και εμφανίζονται ξανά οι δαίμονες που κυνηγούν την Μελίντα και ο αρχηγός τους ο Xandu, ο οποίος καταλαμβάνει το σώμα του Σπάιντερμαν και στέλνει την αστρική παράσταση του αραχνάνθρωπου στην ζώνη του θανάτου. Ο Strange το καταλαβαίνει και προσπαθεί να σώσει τον Σπάιντερμαν από την ζώνη του θανάτου.

Μετά από μια πολύωρη μάχη που καταλήγει σε νίκη του δίδυμου Σπάιντερμαν – Strange, ο Xandu εξηγεί και στους δυο ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά από την Melinda και ότι θέλει να είναι μαζί στην ζώνη του θανάτου. Ο Strange εξηγεί στον Xandu ότι αυτό που ζητάει δεν γίνεται και ότι θα πρέπει να αποδεχτεί ότι δεν θα είναι μαζί.

Σαν team up το συγκεκριμένο παρ’ όλο που ο Σπάιντερμαν  έχει αντιπάλους που δεν τους ξανά βλέπουμε, είναι αρκετά ενδιαφέρον γιατί κατάφεραν να παντρέψουν μια πολύ τραυματική στιγμή του, όπως είναι ο θάνατος του θείου Μπεν, με μια ιστορία ενός ανθρώπου που δεν έπρεπε να ζωντανέψει ξανά (Melinda). Ευκολοδιάβαστο με αρκετά καλό σχέδιο και ειδικά χρώματα, που δίνουν μια έντονη ζωντάνια (για την εποχή πάντα) και πολύ καλές σκιές στους χαρακτήρες.

2) Spiderman και Ghostrider

Το συγκεκριμένο team up, κυκλοφόρησε στα τεύχη του Σπάιντερμαν από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1991 στα τεύχη 6 και 7, σε σχέδιο και στόρι από Todd Mcfarlane.

Στο τεύχος αυτό, ο Hobgoblin, κυριευμένος από μια δαιμονική εμμονή για κάθαρση της Νέας Υόρκης, σκοτώνει κόσμο υποστηρίζοντας ότι είναι αμαρτωλοί και ότι δεν έπρεπε να ζουν. Αυτή η μανία συνεχίζεται για πολύ καιρό και σταματάει μονάχα με την δύναμη που έχει η ανίερη ένωση δυο πολύ περίεργων ηρώων της Marvel, του Σπάιντερμαν και του Ghost Rider. Αυτή η συνεργασία σε όλη της την διάρκεια (και για τα 2 τεύχη), έφερε πολλές φορές και τους δύο εκδικητές στο σημείο να αλληλοσκοτωθούν με αποκορύφωμα το σημείο που ο Ghost Rider έχει «κολλήσει στον τοίχο» τον Hobgoblin και είναι έτοιμος να τον σκοτώσει για τις αμαρτίες του και μπαίνει στην μέση, ο Σπάιντερμαν και τον πείθει να μην το κάνει.

3) Spiderman και Punisher

Αυτό το team up είναι από τα αγαπημένα μου και κυκλοφόρησε στα τεύχη 32, 33, 34 του Σπάιντερμαν από Μάρτιο μέχρι και Μάιο του 1993, σε σενάριο Steven Grant και σενάριο Bob Mcleod.

Μια σειρά από φόνους που συμβαίνουν στην Νέα Υόρκη και όπως φαίνεται έχουν διαπραχθεί από τον Σπάιντερμαν, έχουν τραβήξει την προσοχή του γνωστού εκδικητή Punishe, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να έχει βγει στο κυνήγι για να πιάσει και να «τιμωρήσει» τον αραχνάνθρωπο. Ο Σπάιντερμαν, μετά από δύο τεύχη σχεδόν καταφέρνει να αποδείξει στον Punisher, ότι ο πραγματικός υπεύθυνος για τους φόνους δεν είναι άλλος από τον γνωστό εγκληματία χημικό, με το όνομα Dwight Faron. Αμέσως δημιουργήθηκε συμμαχία μεταξύ των δυο με σκοπό να πιάσουνε τον Faron. Μετά από πολλές προσπάθειες και έχοντας πιάσει τον Faron, ο Σπάιντερμαν για ακόμα μια φορά καταφέρνει να πείσει , αυτή την φορά τον Punisher, να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του Faron αλλά να τον αφήσει στα χέρια των αρχών. Όμως δεν κατάφερε να πιάσει και τον Punisher για να τον παραδώσει στις αρχές.

Τώρα σε αυτό το team up δεν είναι τόσο εντυπωσιακό το στόρυ ή ο «κακός» της υπόθεσης αλλά το πώς  δυο τελείως διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι – σε βιώματα – χαρακτήρες εξελίσσονται και αντιδρούν σε καταστάσεις και παρ’ όλα αυτά φέρνουν εις πέρας την δουλειά.

4) Spiderman και Wolverine

Ένα από τα αγαπημένα μου Team ups να μην πω το πιο αγαπημένο μου από όλα είναι αυτό, το οποίο δεν θα το έλεγα ακριβώς Σπάιντερμαν και Wolverine αλλά θα το έλεγα μάλλον “VS”. Το συγκεκριμένο κυκλοφόρησε σαν αυτοτελές τεύχος με αριθμό έκδοσης #1 και είναι σε σενάριο James Owsley και σχέδιο Mark Bright.

Μια σειρά από φόνους, οι οποίοι φαίνεται να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει από το ίδιο άτομο, την γυναίκα με κωδικό όνομα  Charlemagne, πρώην δολοφόνο της KGB. Η συγκεκριμένη, τρελά ερωτευμένη με τον γνωστό μας Καναδό μεταλλαγμένο ονόματι Wolverine, διαφεύγει στο Βερολίνο, όπου και καταλήγουν οι δυο σύμμαχοι. Εκεί βλέποντας την Charlemagne ο Wolverine, αποφασίζει να την γλιτώσει από την μιζέρια της και έτσι με αυτό τον τρόπο να κάνει και τις ομάδες δολοφονίας της KGB, να σταματήσουν να την κυνηγούν. Όμως όπως ήταν φυσικό ο Σπάιντερμαν κάνει τα πάντα να εμποδίσει τον Wolverine και το καταφέρνει  και μαζί γλιτώνουν την Charlemagne από τα χέρια της KGB. Δυστυχώς όμως εξ αιτίας της ανασφάλειας της για τη ζωή της, η Charlemagne αποφασίζει να αυτοκτονήσει για να γλιτώσει μια για πάντα.

Ένα team up, που μας δείχνει και τους δυο ήρωες από μια τελείως διαφορετική οπτική και μάλιστα μας δείχνει τα συναισθήματα που κατακλύζουν και τους δυο ήρωες.

Διαβάστε ακόμα:

gif01