Μηνύουν την Marvel για κλοπή της μουσικής τίτλων του X-Men: The Animated Series

Πάμε λίγο πίσω στα τιμημένα 90s και στην αξέχαστη σειρά κινουμένων σχεδίων X-Men: The Animated series (1992-97). Θυμάστε τη μουσικάρα (και μεταλλιά), που έπαιζε στην εισαγωγή των επεισοδίων; “Γιατί πότε την ξεχάσαμε;” κάποιοι μπορείτε να πείτε και θα έχετε τα δίκια σας. Ε λοιπόν αυτή τη μουσικάρα μάλλον την έκλεψαν οι της Marvel από μια ουγγρική “αστυνομική” σειρά το Linda, που έπαιζε την περίοδο 1984-91 στην Ουγγαρία.

Ένας κύριος εν ονόματι Zoltan Krisko έχει καταθέσει μήνυση κατά της Marvel και όλων των συνεργαζόμενων εταιρειών (Disney, Fox κτλ) για την κλοπή της συγκεκριμένης μουσικής σύνθεσης. Ο Krisko είναι ο διαχειριστής της περιουσίας του Gyorgy Vukan, ο οποίος συνέθεσε το μουσικό θέμα της σειράς Linda και κατοχύρωσε τα δικαιώματα επί αυτού ήδη από το 1983. Ο Krisko, υποστηρίζει, ότι οι ιθύνοντες της παραγωγής του XMen είχαν επαφές με τους παραγωγούς του Linda, το οποίο ήταν μια άκρως δημοφιλής σειρά εκείνα τα χρόνια στην Ουγγαρία, οπότε σίγουρα θα είχαν ακούσει και τη μουσική τίτλων του. Ακόμα δηλώνει, ότι ως το 2017 δεν ήξερε την εν λόγω σειρά XMen, οπότε δεν είχε ακούσει και την εισαγωγή της. Γι’ αυτό πέρασαν τόσα χρόνια, μέχρι να κάνει τη μήνυση και να διεκδικήσει μέρος επί των κερδών, στα οποία κέρδη σύμφωνα με αυτόν συνέβαλε και η αγαπημένη αυτή μουσική. Δεν έχει και άδικο..

Και καπνός υπάρχει και φωτιά υπάρχει λοιπόν και μάλλον η Marvel θα βάλει το χέρι στη τσέπη….. Οι μουσικές είναι ίδιες στο βασικό τους θέμα, με τις διαφορές τους να βρίσκονται σε ένα γύρισμα και στην ενορχήστρωση, πράγμα που δεν ακυρώνει την υποστηριζόμενη κλοπή. Άντε τώρα ξέρουμε να ευχαριστούμε τον κύριο Vukan για την μελωδιάρα αυτή, που χαράχθηκε στο κεφάλι μας από παιδιά. Είναι και από τις λίγες περιπτώσεις, που μια διασκευή είναι καλύτερη της πρωταρχικής σύνθεσης…

Διαβάστε ακόμα:

gif01