5 Κρυμμένοι Χαρακτήρες στο MCU

Το Marvel Cinematic Universe αποτελείται από πολλούς γνωστούς ήρωες βασισμένους στα κόμικ της εταιρείας. Όλες οι ταινίες της Marvel περιλαμβάνουν πολλά easter eggs και αναφορές αλλά και μικρές παρουσίες χαρακτήρων οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν σε μελλοντικές ταινίες της. Το Geek Cultura παρουσιάζει πέντε από αυτές τις περιπτώσεις

5) Original Human Torch

human torch

Οι περισσότεροι όταν ακούνε το όνομα Human Torch έρχεται στο μυαλό τους ο Johnny Storm μέλος των Fantastic Four. H αλήθεια όμως είναι ότι πρώτος ήταν ένα android σύμμαχος του Captain America , του Namor και του Bucky στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι οποίοι σχημάτισαν την ομάδα Invaders. Υιοθέτησε το όνομα Jim Hammond και εργαζόταν ως αστυνομικός στην Νέα Υόρκη. Οι δυνάμεις του ήταν παρόμοιες με τον Johnny Storm δηλαδή είχε την δυνατότητα να πετάει και να ελέγχει την φωτιά αλλά ήταν επίσης ικανός σε μάχη σώμα με σώμα.

Στην ταινία Captain America: First Avenger εμφανίζεται μέσα σε ένα γυάλινο θάλαμο στην έκθεση Stark. Παρόλο που οι Invaders δεν υπάρχουν στην ταινία και δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο .

Αν και δεν είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί σε κάποια ήδη προγραμματισμένη ταινία, θα μπορούσε να εμφανιστεί ως ανάμνηση κάποιου ήρωα ή σε κάποια ταινία που διαδραματίζεται στο παρελθόν.

4) Amadeus Cho

amadeus_cho.jpg

Η δεύτερη ταινία στο MCU είναι το Incredible Hulk και παρόλο που έχει αλλάξει ο ηθοποιός που υποδύεται τον Bruce Banner η ταινία είναι μέρος του universe. Ο Bruce παραδίδει μια pizza σε ένα εργαστήριο υπολογιστών. Εκεί τον περιμένει ένας άντρας που ξέρει ποιος πραγματικά είναι ο Bruce. Αυτός ο άντρας είναι ο Amadeus Cho ή όπως έγινε γνωστός στα κόμικ Totally Awesome Hulk.

Με τις φήμες ότι κάποια αρχικά μέλη των Avengers θα πεθάνουν στις επόμενες ταινίες, θα υπάρχει ανάγκη για νέους χαρακτήρες. Η καλύτερη επιλογή για αντικατάσταση του Hulk μετά την She-Hulk είναι ο Amadeus. Το πιο πιθανό σενάριο όμως είναι να προσλάβουν κάποιον καινούργιο ηθοποιό για τον ρόλο αφού ο ηθοποιός έπαιζε ένα καθηγητή στο Spider-man: Homecoming.

3) RED HULK

red-hulk-141478.jpg

Ο Thaddues “Thunderbolt” Ross ή όπως είναι ευρέως γνωστός General Ross στα κόμικ, τρέφει απίστευτο μίσος για τον Hulk και προσπαθεί με κάθε μέσο να τον εξαφανίσει. Αυτό τον οδηγεί στην απόφαση να ενταχθεί σε ένα μυστικό Super Soldier πρόγραμμα σχεδιασμένο από τον M.O.D.O.K , ο οποίος επίσης είναι ένας χρόνιος εχθρός του Hulk. Tο πρόγραμμα αυτό τον μεταμορφώνει στον Red Hulk οποίος λειτουργεί με μοναδικό στόχο να εξαλείψει τον Hulk.

Στο MCU o General Ross μπορεί να αντιπαθεί τον Bunner άλλα όχι σε τέτοιο βαθμό, αφού πολλά λάθη που έκανε ο Hulk στα κόμικ δεν έχουν γίνει στις ταινίες. Παρόλα αυτά η δυναμική του Red Hulk και η μεγάλη αγάπη που έχει δεχτεί ο χαρακτήρας από τον κόσμο, καθιστούν την εμφάνιση του πιθανό σενάριο. Όπως και σε άλλους ήρωες θα μπορούσαν να αλλάξουν τα γεγονότα που οδήγησαν τον Ross σε μια τέτοια απόφαση.

2) SILK

silk

Ο Peter Parker όπως είναι ευρέως γνωστό απέκτησε τις δυνάμεις του σε μια επιστημονική έκθεση. Εκεί τον τσίμπησε μια ραδιενεργή αράχνη όπου του χάρισε φανταστικές δυνάμεις οι οποίες τον ώθησαν να γίνει ο Spider-man. Λίγο πριν πεθάνει η αράχνη προλαβαίνει να τσιμπήσει μια άλλη μαθήτρια που ήταν επίσης στην έκθεση που ονομάζεται Cindy Moon. Αντίθετα από τον Peter δυσκολεύεται να προσαρμοστεί με τις δυνάμεις της και εκεί εμφανίζεται ο Ezekiel προτείνοντας στους γονείς της να την πάρει μαζί του και να την καθοδηγήσει. Μέτα από 6 χρόνια ο Ezekiel την φυλακίζει για να την προστατεύσει από τον Murlon. Εφτά χρόνια μετά ο Spider-man βλέπει ένα όραμα, στο οποίο μαθαίνει ότι η αράχνη τσίμπησε εκτός από αυτόν και την Cindy και τρέχει να την σώσει. Εκεί η Cindy μετά από μια μάχη των δυο του λέει να την αποκαλεί Silk.

Παρόλο που ο χαρακτήρας εμφανίστηκε μόλις το 2014, γνώρισε τεράστια επιτυχία και έχει και την δικιά της σειρά κόμικ.

Η Cindy έχει εμφανιστεί στο Spider-man: Homecoming, παρακαλώντας τον Peter να αγωνιστεί στο δέκαθλο. Παρόλο που δεν υπήρξε κάποια ένδειξη που να υποδεικνύει ότι όντως έχει τις δυνάμεις της, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί στο μέλλον ως Silk και να συνεργαστεί με τον Peter.

1) Namor

namor 2

Ένας από τους πρώτους ήρωες της Marvel είναι ο Namor, πρίγκιπας και αργότερα βασιλιάς της Ατλαντίδας. Ο Namor στην αρχή είχε έντονο μίσος για την ανθρωπότητα και έφτασε μέχρι το σημείο να επιτεθεί στην Νέα Υόρκη και να προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Στην συγκεκριμένη μάχη ήρθε αντιμέτωπος με τον Original Human Torch. Στην συνέχεια όμως οι Nazi επιτέθηκαν στην Ατλαντίδα κάτι που τον ώθησε να συμμαχήσει με τον Captain America και τους υπόλοιπους Invaders.

Σε όλα του τα χρόνια στα κόμικ αντιμετωπίζεται κάποιες φορές ως ήρωας και άλλες ως anti-hero, πάντα όμως με σκοπό το καλύτερο για την Ατλαντίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν βασικό μέλος των Defenders μέχρι την διάλυση τους. Επιπλέον άνηκε στους Illuminati μέχρι την διάλυση της ομάδας όταν ο Iron Man απαίτησε να υποστηριχτεί το Superhuman Registraction Act από τα μέλη .

Αν και τα δικαιώματα για μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Namor δεν ανήκουν ολοκληρωτικά στην Marvel, στο Iron Man 2 υπάρχει ένα κρυφό easter egg που αναφέρεται στην ύπαρξη του Namor μέσα στο MCU. Συγκεκριμένα σε μια σκηνή όπου ο Tony Stark είναι σε γραφείο της SHIELD, φαίνεται πίσω ένας χάρτης με τις τοποθεσίες άλλων υποψήφιων μελών των Avengers. Εκτός από την Wakanda και το σημείο που βρέθηκε παγωμένος ο Captain America , υπάρχει ένα σημάδι στην μέση του Ατλαντικού που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αναφέρεται στην Ατλαντίδα.

namor

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s